LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD MOUSCRON ESTAIMP. FUTSAL - REAL NOORDERWIJK  1-4 0-1

DATUM 05-09-2014

DOELPUNTEN Lagouireh, Zerouali, El Kharroubi en Bouyakoubi

VERSLAG Real Noorderwijk trok voor zijn wedstrijd in de Beker van België naar Estaimpuis Mouscron, de thuishaven van doelman David Morant. Een verplaatsing om U tegen te zeggen... Na een paar uurtjes fileleed kwamen we aan in een veel te warme Hall Europe. Estaimpuis eindige vorig jaar 3e in 2A en verloor slechts 1 keer thuis tegen grote broer Squadra Mouscron. En al snel werd duidelijk waarom... In de beginfase was het aftasten, doch al snel werd duidelijk dat er bij de thuisploeg een stevig defensief blok op het terrein stond. Real probeert het vaak met schoten vanuit de 2e lijn, Morant kent een rustige eerste helft en moet weinig werk opknappen. Het is geduld oefenen om een gaatje te vinden. Op 3 min. van de rust is het eindelijk zo ver, Lagouireh knalt onhoudbaar in de kruising : 0-1 ! Coach Schapmans maant zijn manschappen aan tot kalmte om zo met het kleinste verschil richting kleedkamers te trekken.

In de 2e helft krijgen we een identiek scenario, Real heeft het meeste balbezit en probeert ruimte te creëren. Estaimpuis ziet de tijd snel voorbij tikken en beseft dat het zelf moet komen wil het nog voor de overwinning gaan. Succes blijft echter uit, het zijn de bezoekers die zorgen voor het meeste doelgevaar. Zerouali breekt eindelijk de ban en trapt overhoeks de 0-2 tegen de netten. Het was snakken naar de bevrijding...merci Mouhce ! Doch amper 20 sec. later staat het al 1-2 via Adach. Noorderwijk beseft dat het wakker moet blijven...Estaimpuis ruikt zijn kans en gaat nu vol voor de gelijkmaker. Het schuwt hierbij de risico's niet en daar kan Real optimaal van profiteren. Knappe actie van Abderrahim, tikje tot bij El Kharroubi : 1-3. De thuisploeg gooit nog een extra speler in de strijd (vliegende keeper), Bouyakoubi straft balverlies meteen af : 1-4 en meteen de eindstand ! Het heeft bloed, zweet en nog eens zweet gekost want het was pokkeheet in de sporthal. Eind goed, al goed... Real Noorderwijk wint zijn bekerwedstrijd in en tegen Estaimpuis Mouscron met 1-4 en bekert verder. Volgende tegenstander is AS Sport Alloux in de Mixx te Herselt. Datum volgt... Onze eerste competitiewedstrijd is op 19 september, eveneens in onze eigen sporthal...tegenstander is dan huidig landskampioen en bekerhouder FT Charleroi (Chatelineau) ! Wij rekenen op onze trouwe supporters!

Real Noorderwijk speelde met David Morant, Aziz Lagouireh, Marouanne Abderrahim, Abderahim El Kharroubi, Karim Bouyakoubi, Noureddine Soussi, Joost Mignolet, Joeri Op de Locht, Mouhcine Zerouali, Joren Lambaerts, Yannick Scheerens en Davy Van Bael